Ga naar:
Ons nieuws Over ons- Visie en missie- Geschiedenis- Ons netwerkOns aanbod- Wij vertellen uw verhaal- Brand Journalist in uw bedrijf- Training Brand Journalism en Nieuws Maken- Training Communiceren over de dood- Masterclass Stop selling, start telling- Journalistieke quick scan- Opiniëren en Agenda Setting- Handboek voor opiniemakersOnze klantenContact
De slotdag van de wielerronde Olympia’s Tour 2015, de oudste rittenkoers van Nederland, werd op 17 mei in Rijswijk worden verreden. (Copyright Frank Jansen Fotografie - 06 51 71 57 53)

Klik voor meer >
Over deze foto >

Over ons Visie en missie

Het medialandschap mag dan voortdurend veranderen; nieuws blijft nieuws en mensen zullen altijd geïnteresseerd zijn in interessante verhalen die zijn afgestemd op hun wensen en behoeften. De journalistiek zal daarom overleven, ook al verkeren veel traditionele media in moeilijkheden.

 

Vanuit die overtuiging adviseren en ondersteunen De Nieuwsmakers bedrijven, overheden, kennisinstituten, belangenorganisaties en politieke partijen die met hun verhaal, programma, product of mening een groter, breder of juist specifiek publiek willen bereiken.

Visie en missie

Het medialandschap mag dan voortdurend veranderen; nieuws blijft nieuws en mensen zullen altijd geïnteresseerd zijn in interessante verhalen die zijn afgestemd op hun wensen en behoeften. De journalistiek zal daarom overleven, ook al verkeren veel traditionele media in moeilijkheden. Vanuit die overtuiging adviseren en ondersteunen De Nieuwsmakers bedrijven, overheden, kennisinstituten, belangenorganisaties en politieke partijen die met hun verhaal, programma, product of mening een groter, breder of juist specifiek publiek willen bereiken. Klanten schakelen ons in omdat we denken als journalisten en omdat we het medialandschap goed kennen. We weten daardoor voor wie een onderwerp relevant is, hoe we interessante verhalen uit een organisatie naar boven kunnen halen en hoe we deze zo kunnen presenteren dat ze aantrekkelijk zijn voor journalisten en het publiek.

 

Zonder inhoud geen aandacht

De Nieuwsmakers werken altijd volgens de algemeen geldende journalistieke principes. We baseren ons op feiten, zetten de doelgroep centraal en zijn eerlijk tegen opdrachtgevers als hun verhaal nog te eenzijdig is of te dun. Dat doen we omdat we zelf journalist zijn geweest en deze werkwijze onze tweede natuur is geworden, maar vooral omdat we weten dat je zonder inhoud geen aandacht krijgt. Juist door onze ervaring weten we dat goed gemaakte journalistieke content beter wordt gedeeld, gelezen, bekeken en beluisterd dan traditionele marketing- en reclame-uitingen.

Elke organisatie een nieuwsorganisatie

Nieuws maken is allang niet meer voorbehouden aan traditionele media. Elke organisatie is een nieuwsorganisatie die haar publiek eenvoudig en goedkoop kan bereiken. Dankzij internet en sociale media beschikken onze klanten al over de kanalen om zelf uitgever te zijn. Wij adviseren hen hoe ze die optimaal kunnen inzetten en hoe ze hun newsroom moeten inrichten. We helpen hen bij de noodzakelijke omslag van reclame zenden naar informatie delen. Bovenal leren wij hen om te gaan met hun publiek, dat al wordt overspoeld met informatie en kritischer en mondiger is dan ooit tevoren.

 

Branded journalism

De Nieuwsmakers zijn opgericht in 2011, als 'journalistiek communicatiebureau'. Inmiddels staat ons werk bekend als 'branded journalism', een werkwijze die essentieel is voor organisaties die effectief en interactief willen communiceren. We lanceerden de website Opiniestukken.nl, ook in 2011, vanuit de overtuiging dat opiniemakers geen drukpers meer nodig hebben. Het werd een levendige community die honderden experts heeft geholpen bij hun personal branding en agenda setting. We moderniseerden traditionele tijdschriften tot interactieve journalistieke platforms. En we kijken vooruit. We scholen ons voortdurend bij en werken samen met experts uit de foto-, video-, graphics-, en webjournalistiek. Alleen zo geven we inhoud aan ons eigen motto en kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn.

© copyright De Nieuwsmakers

ZONDER INHOUD GEEN AANDACHT